Kuru Kayısı

Kuru kayısı hem besleyici hem de potasyum açısından çok zengin bir besin. Kayısı, sindirim sorunlarına iyi geliyor, stresi ve kansızlığı önlüyor. İçerdiği A vitamini cilt bozukluklarının tedavisinde etkilidir.
Kuru kayısıyı zararlı mikroorganizmalardan ve kendine has rengini korumak için 6 saat boyunca kükürtlü odalarda bırakılmaktadır. Bu işlemden sonra, kayısı güneş altında kurumaya devam eder.

Menşei:  Türkiye
Türü:  Kükürtlü Kuru Kayısı
Ambalaj: 5 - 12,5 kg karton kutularda. 250/500/750 gr köpük ve Pvc tabaklar, ahşap tabak.
Özel Paket seçenekleri mevcuttur.

Standart Kalibreler:
Jumbo           (  60 -  80 adet / kg.)
1 Numara     ( 81 - 100 adet / kg.)
2 Numara     (101 - 120 adet / kg.)
3 Numara     (121 - 140 adet / kg.)
4 Numara     (141 - 160 adet / kg.)
5 Numara     (161 - 180 adet / kg.)
6 Numara     (181 - 200 adet / kg.)
7 Numara     (201 - 220 adet / kg.)
8 Numara     (221 – ve daha fazla adet / kg.)

Kalite Standartları
Koku: Kendine has kokusu olmalıdır. Anormal kokulardan yoksun olmalı.
Renk: Naturel, Açık kahverenginden koyu kahverengine doğru homojen, Kükürtlü sarıdan portakal rengine doğru homojen olmalıdır.
Kuru kayısılarımız fiziksel özellikleri açısından TS 485’ e uygun bir ürün üretimine izin verecek niteliktedir.


 

Ambalaj Çeşitleri